August 21, 2011

Malnourished Somalian Baby

Malnourished Somalian Baby

Taken from : HERE

We are so lucky here in Malaysia....

30 comments:

  1. ya allah org kita terlebih makan pulak

    ReplyDelete
  2. x sampai hati nak tgk..ya Allah, semoga kite sentiasa beruntung dan tahu bersyukur..amin

    ReplyDelete
  3. bersyukurlah kita...ain tgok tu dah jadi skeleton...hope kita rakyat Malaysia jgn terlalu angkuh =)

    ReplyDelete
  4. kesiannya..kita kat sini selalu terlebih makanan..

    ReplyDelete
  5. KESIANNYA DIORANG TAK CUKUP2 MAKAN T_T SOB3

    ReplyDelete
  6. tak sanggup nak tengok, kesiannn...

    ReplyDelete
  7. sedihnya tengok.. tu la kita kat sini, jgn membazir..diorng kat sana kasihan kelaparan..

    ReplyDelete
  8. dapat hidup dan beribadat dengan selesa dah cukup..yg lain2 tu serah kat Allah untuk judge...sape2 buat hal..akhirat sok dia rasa...tengok gambar nie teringat betapa kita membazir makanan....!

    ReplyDelete
  9. seriously sangat sedih tengok pixc tu..kiter memang bertuah duduk di m'sia..=(

    ReplyDelete
  10. subhanallah..muhasabah diri jgn membazir

    ReplyDelete
  11. Hati rasa sayu dan hiba bila tatap gambar baby somalia tu.. kita patut bersyukur dengan nikmat yang Allah beri kat kita.. jangan jadi kufur nikmat~

    ReplyDelete
  12. syukur lah selagi mendapat nikmat Allah kat malaysia nii.. jgn byk merungut.. :)

    ReplyDelete
  13. omaigodd.. mata pon dh terkeluar tuu... kita spttnya brsyukur dgn apa yg kita ada,..

    ReplyDelete
  14. kesian kat dorg... ta cukup makan.. kita yg cukup nie selalu membazir :(

    ReplyDelete
  15. sedey tgk bby ni..syukur jd rakyat mesian..

    ReplyDelete
  16. Ya Allah, sungguh menyentuh perasaan tgok keadaan anak kecil yg x mengerti apa2 nie. moga negara kita terus dipelihara Allah aman makmur n tiada yg menderita kebuluran camnie

    ReplyDelete
  17. ya A llah,sedihnye. untung sgt kita di Malaysia.
    tp itu pun masih tak reti hargai.

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah..Kite duduk di bumi malaysia..
    kesian kat org2 di somalia..
    x cukup bekalan mkanan..
    dan mcm2 lagi...:'(

    ReplyDelete
  19. bersyukur lahir di malaysia.kesiannya diorang T__T

    ReplyDelete
  20. apabila negara tak aman, para pemimpin tak bersepakat dan sering mementingkan diri sendiri akhirnya rakyat yang akan menanggung segala masalah. bangga jadi rakyat malaysia !!!

    ReplyDelete